Ce e un podcast?

 

Cam toata lumea stie, la nivel conceptual macar, cam ce e un podcast. Dar ca sa nu ramana urma de indoiala, o invitam pe prietena virtuala a tuturor, Wikipedia, sa intervina cu clarificari.

Citez:

 

Podcasting este o metodă de distribuție a fișierelor în format multimedia (de obicei fișiere audio dar și video), prin intermediul formaturilor de sindicalizare de conținut RSS și ATOM. Fișierele pot fi descărcate și redate pe echipamente mobile sau calculatoare ce acceptă formatul în care acestea au fost create. Un autor de podcast este de obicei denumit podcaster. Siturile de podcasting pot oferi fișierele spre descărcare și ascultare off-line sau pentru redare directă on-line. Metoda de bază este totuși aceea de descărcare prin intermediul unui cititor de conținut RSS sau Atom.

 

Clar, sau nu prea?

Ok, let’s give it another try. Mai pe romaneste, un podcast e o inregistrare a unui interviu, emisiune sau matinal de radio, care, de obicei, se imparte in mai multe episoade, un fel de emisiuni radio online, care pot fi descarcate. Aceste fisiere, odata descarcate, pot fi ascultate offline. Astfel podcasturile reprezinta o modalitate usoara de a imparti experientele de viata si de a oferi insight-uri din domeniu.

Acum ca am stabilit “ce”-urile unui podcast, hai sa vedem de ce ar trebui sa asculti unul? In a nutshell, pentru ca sunt on demand, pot fi ascultate in timpul programului si te fac mai destept.  Sounds good?

Here’s the catch.

Il poti asculta oriunde, in fiecare zi, cand alergi, cand conduci, cand speli vasele, la birou, la facultate, cand cursurile devin plictisitoare. Scratch that, nu recomandam asta, you should stay focused.

Va amintiti articolul legat de branding?(Check it out, it’s pretty cool). You are a brand yourself. Si cum altfel poti sa iti creezi identitatea daca nu printr-o strategie bazata pe acumulare de know-how de calitate? Cunostintele dobandite se reflecta in autencitatea brandului personal. Knowledge is power. Investeste in tine. Vrei sa fii antreprenor? Cool. Da un search pe Google. Sigur vei gasi multe podcasturi despre esecuri si lectii de viata. Start there. Cu totii avem nevoie sa invatam, fie ca esti un newbie marketer, un antreprenor sau un blogger, mereu vor fi lucruri noi de aflat. Poti invata de la oameni care deja s-au ars si au descoperit cum sa faca sa fie bine. Asculta-le povestile, vezi ce au facut bine, ce au facut gresit, reflecteaza asupra experientelor lor si transforma-le in lectii pentru tine.

Stim ca traim in era informationala, fluxul de informatie este rapid, exista diversitate, totul e cam overwhelming cateodata. But don’t panic, peeps! Am facut hardcore research si am gasit 5 podcasturi despre business si, in special, despre marketing ca sa va dam un head start intr-ale podcasting-ului. Here we go!

 

     1. Marketing over coffee

Start here: http://www.marketingovercoffee.com/

Iubesti cafeaua? Uite un podcast pentru tine. Christopher S. Penn, John J. Wall, marketing si cafea. Perfect combo./Reteta unei dimineti reusite.

 

     2. Social Pros Podcast

Start here: https://socialpros.podbean.com/

Social media geeks, this is for you!

 

    3. Duct Tape Marketing

Start here: https://www.ducttapemarketing.com/about/duct-tape-marketing-podcast/

Fiecare episod include insight-uri de la un “leading social media strategist”, idei si trenduri din industria social media.

 

    4. The #AskGaryVee Show

Start here:https://www.garyvaynerchuk.com/the-askgaryvee-show-podcast/

And if that’s not enough and you’re a hard core Vayniac, I made the #Askgaryvee Show Video Podcast on iTunes just for you so you can watch my beautiful face while you’re on the subway or hustling your way across the Atlantic in business class.

Te scutura bine omuletul asta, merita ascultat!

 

    5. Growth Marketing Toolbox

Start here: https://earnworthy.com/podcast/ 

Growth Hacking Marketing-ul reprezinta o abordare moderna care ajuta startup-urile sa atinga o crestere sustenabila si rapida, bazandu-se pe date si experimentare.

 

Speram sa iti gasesti inspiratia in aceste podcasturi.

Daca ai o idee de podcast care crezi ca ar trebui sa apara in lista, scrie-ne in comentarii!

Happy listening!