Pentru cine încă nu a aflat (SHAME! Că nu vă selectați See First la paginile de Facebook Cool :), Yep- it’s funlicious, este un brand local de foodtruck crepes care au trecut printr-un proces de rebranding cu ocazia deschiderii primei lor locații fizice, devenind astfel Yep’n Yo.

YEP'N YO & Brain Smiles - THE STORY

Când fondatorii Yep au bătut la ușa agenției noastre, ne-am pocnit degetele (metaforic vorbind) pentru că urma să ne ocupăm în detaliu de conceptul de lansare a primei locații fizice Yep’ N Yo din Cluj-Napoca și să îl transformăm în cel mai cool loc în care trebuie să ajungi măcar o dată!

Așa că ne-am lăsat creierele inundate de povești, personaje, scenarii, culori, vizualuri care te scot din amorțeală, sclipici și curcubee. Prin crearea personajului „Ben the Unicorn”, strategia de comunicare a brandului și campania de marketing pentru lansarea noii locații pe care le-am realizat, am spus o poveste care a cucerit Clujul.

O poveste de ținut minte.

 

Poveștile care îți rămân în minte

În cazul Yep ’N Yo, nimic nu putea transmite povestea brandului mai eficient decât un “brand persona”. Așa s-a născut Ben the Unicorn,  un unicorn rebel  și un pic moody care vrea să redea cheful de viață prin goodies cu gust de copilărie, joacă și povești. Ben era rebelul din regatul unicornilor.

Își petrecea mai toată ziua pe social media. Vedea unicorni în meme-uri, emoji-uri cu unicorni, oameni îmbrăcăți în unicorni și torturi în formă de unicorni. Întradevăr, erau faimoși unicornii, dar luați puțin peste picior. Satul să vadă că nimeni pe Pământ nu mai ia unicornii în serios,  ba chiar unii cred că nu există, Unicornul Ben a zis: “Gata! Mă mut la Cluj!”

Zis și făcut.

Și-a pus magie, curcubee și sclipici în ghiozdan și-a pornit la drum.

YEP'N YO & Brain Smiles - THE STORY

YEP'N YO & Brain Smiles - THE STORY

Ajuns la Cluj, și-a găsit chirie în Piața Unirii 13. Acuma, cum să le dovedească el oamenilor că unicornii sunt serioși și cât se poate de reali? S-a apucat de făcut clătite. Roz, originale, dulci, sărate cu de toate! Și fresh-uri naturale ca să nu plece oamenii însetați. Pe toate le condimentează cu magie, curcubee și sclipici. În stilul propriu cu atitudine, bineînțeles.

Îl vedeți pe Ben și prin oraș. E greu să ajungi cu magia peste tot dintr-un singur loc. Așa că și-a cumpărat rulote cu care livrează glitter, rainbows, magic and crepes peste tot prin Cluj! Și ce să vedeți? Crede lumea în unicorni! Altfel n-ar fi curioși să mănânce clătite roz (și dulci și sărate, banana bread, cafea, pancakes și sucuri natural de fructe) care vindecă orice frunte încruntată.

Vorba lui Ben, “Healing the crepes out of bad moods!”

Yep ’N Yo. Crepes & Goodies. Taste the attitude.

Cuvântul de la care am pornit când ne-am suflecat mânecile ca să construim strategia de comunicare a fost atitudine și ne-am dorit ca oamenii să aibă impresia ca au de a face cu acel prieten dintr-un grup care este foarte smart, pus pe glume ușor acide și ironice dar mult prea cool ca să te superi pe el. Ne-am dorit să transmita energie, bună dispoziție și evident, magie.

Ne-am dorit să comunicăm poveștile Yep’n Yo într-un mod în care atât copiii, tinerii sau cei mai în vârstă să se identifice cu acestea și să îi îmbrățișeze atributele emoționale diferențiatoare – să transmită o stare jucăușă, veselie, să ofere posibilitatea de a fi îndrăzneț în alegeri, indiferent de vârstă și să încurajeze o atitudine energică. 

De ce Unicornul?

Unicornul, un personaj în trend, este simbolul posibilităților infinite, a magiei și a bunei dispoziții. Prin intermediul unicornului brandul transmite ideea că poți să îți personalizezi clătitele așa cum îți dorești (posibilități infinite de combinații), buna dispoziție ce ți-o dă un desert absolut delicios, dar mai ales te face să te simți tânăr, vesel, și vindecă stările proaste cu ajutorul puterilor lui magice – healing the crepes out of bad moods.

Nu ai cum să fii trist când muști dintr-o clătită roz, plină de fructe și ciocolată. Magia se întâmplă instant în mintea ta, fericirea îți indunda corpul și automat te simți minunat!

Cu ajutorul puterilor magice ale unicornului, poți aduce la viață orice dorința ai avea, capeți automat mai multă încredere în tine, îți stimulează imaginația și creativitatea, îți dă un boost de optimism. Unicornul te învață, prin metode numai de el știute, că dacă crezi în tine, poți deveni orice îți dorești. Te ajută să te vindeci de limitări, de tristețe și de plictiseală și te face să crezi din nou în miracole și magie.

Unicornul îți reamintește să te bucuri mai mult de viață și să te reîndrăgostești de ea, exact ca atunci când erai copil. 

Crepes day! sau Yep ’N Yo Grand Opening

În 21 aprilie, în Piața Unirii 13, a avut loc magia! O explozie de culoare, bună dispoziție și cele mai apetisante bunătăți și-au întâmpinat fanii într-o atmosfera inedită, în gangul cu filme. Ne-am dorit să dăm o petrecere în adevăratul sens al cuvântului, în care toată lumea să se bine-dispună instant și să plece mai vesel, mai optimist și evident – cu papilele gustative satisfăcute în regim “heaven”(check-out the Facebook album)  Iubitorii clatitelor, curioșii sau pur și simplu îndrăgostiții de unicorni nu au ezitat să le treacă pragul, să se lase indundati de poftă și să se delecteze cu cele mai savuroase clătite și bunătăți, din rețetele secrete ale lui Ben the Unicorn. Feedback-ul nu putea descrie suficient de mult încântarea și mulțumirea celor care le-au încercat bunătățile: “absolut delicios”, “incredibil” și “senzațional” sunt câteva dintre remarcile celor care au încercat bunătățile Yep’n Yo din weekendul 21-22 aprilie. Plus sute de InstaStories, fotografii pe Facebook si Instagram si toate check-in-urile date la locatie. Echipa Brain Smiles a fost și ea prezenta la marea deschidere și am reușit să transmitem live vibe-ul celui mai nou brand hip din oraș.

Și pentru ca „meniul” să fie complet, în data de 19 aprilie am organizat un Pre-Launch Party împreună cu influenceri (Bloggeri&Instagrammeri) din Cluj-Napoca, în care le-am pus la dispoziție locația, o mare de clătite delicioase și pe Ben The Unicorn, că să își facă de cap. Ce-a ieșit, puteți vedea în imaginea de mai jos sau în albumul dedicat pe Facebook.

YEP'N YO & Brain Smiles - THE STORY

YEP'N YO & Brain Smiles - THE STORY YEP'N YO & Brain Smiles - THE STORY